Hogyan kezdjem el használni a méhviaszkendőket?

Amikor először próbálsz áttérni a kendők használatára, úgy érezheted, hogy ez egy lehetetlen küldetés.
Megnyugtatlak, nem az!
Amint elkezded használni a kendőket, látni fogod, hogy nem is olyan nagy dolog ez. Viszont annál nagyobb a környezeted védelme szempontjából. Hiszen pont ennyivel kevesebb műanyag csomagolás lesz az otthonodban. Az ételeid frissebbek maradnak, a hűtőd megtelik színekkel.
Nézzük meg lépésről lépésre, hogy mire kell figyelned.
1. lépés
Amikor először kézbe veszed a kendőket, elég ridegnek, merevnek tűnhet. Ne ijedj meg, a kezed melegétől formálhatóvá válik. Mielőtt használnád a kendőt, könnyedén gyűrd össze. Nem baj, ha kicsit összeragad, Szedd szét nyugodtan. Ez a lépés azért szükséges, hogy jobban formázhatóvá váljon a kendőd.
2. lépés
Csomagold bele a gyümölcsödet, zöldségedet, majd tedd a hűtőbe. Természetesen pékárut, kenyeret is csomagolhatsz bele. Tálak, joghurtos dobozok, poharak tetejére is nyugodtan teheted.
A lényeg, hogy amikor megkaptad a kendőidet, ne tétovázz! Kezdd el használni őket! Csak így tudod kideríteni, hogy tetszenek-e neked, szereted-e ezt a fajta csomagolást.
3. lépés
Miután kivetted az ételt belőle, érdemes megtisztítani. Ezt minden esetben hideg vízzel tedd, illetve használhatsz bio mosogatószert és természetes anyagból készült szivacsot, kefét. Finoman dörzsöld át a felületét, majd alaposan öblítsd le. Ezután hagyd a levegőn megszáradni.
Egy jó tanács:
Ne zárd be magadat és a kendőidet a négy fal közé! Vidd magaddal őket kirándulásokra, kempingezni, edzésre, csomagolj bele szendvicset, kekszet, almát….a lista végtelen.
Utolsó lépés
Amikor úgy látod, hogy élete végéhez közeledik a kendőd (ez minimum 300 alkalom után következik be, ha követed a használati utasításokat), akkor komposztálhatod, vagy gyújtósként is használhatod bográcsozásnál.
Amennyiben még vannak kérdéseid, keresd fel a Kérdezz!Felelek! oldalt!
Válassz a méhviaszkendő csomagok közül, és kerülj egy lépéssel közelebb a természethez!